Sari la conținut

Resurse ONG


Această secțiune include propuneri de materiale/activități dezvoltate și puse la dispoziție pentru Săptămâna Verde de varii organizații. Aceste materiale și activități cresc numărul de opțiuni disponibile elevilor pentru Săptămâna Verde. 

Responsabilitatea (pentru conținut și redactare corectă) pentru aceste materiale și integritatea lor revin exclusiv organizației (și reprezentanților organizației) care le-au oferit a fi disponibile pe această platformă (prin site-ul organizației).


Listă materiale

Ghidul GREEN_LIB pentru activități ECO-TECH

Organizație: BIBLIOTECA PUBLICĂ LOCALĂ PIETRARI, jud. Vâlcea

Ghidul GREEN_LIB pentru activități ECO-TECH a fost realizat în cadrul proiectului ECO- BiblioTECH, prin Științescu Vâlcea 1.0, proiect implementat în 2022 de către bibliotecarii din localităţile Bălcești, Valea Mare, Frâncești, sub îndrumarea Bibliotecii Pietrari, în calitate de mentor.

Vezi material


Ghidul profesorului si manual de aplicatii Educatie pentru mediu

Organizație: TERRA Mileniul III

Ghidul profesorului si manual de aplicatii Educatie pentru mediu in contextul schimbărilor climatice, Ghiduri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la școală, acasă și în comunitate, Detectivul energetic, Ghid de combaterea risipei alimentare. CDȘ Educație schimbări cimatice

Vezi materialManual: Introducere în educația de mediu

Organizație: Mai Mult Verde

Manual: Introducere în educația de mediu

Vezi material


Pachet educativ Ranger Junior al Parcului National Buila-Vanturarita

Organizație: Asociația Kogayon

Pachet educativ Ranger Junior al Parcului National Buila-Vanturarita: Brosura, Caiet de teren, Pliant

Vezi materialVPK Packaging Salonta / Fundația Comunitară Oradea

Organizație: Fundația Comunitară Oradea

SmartCity este conceput și produs de VPK Packaging Salonta cu scopul de a le explica adulților și copiilor ce este colectarea selectivă & reciclarea și de ce avem nevoie așa mare de aceste două procese în viața noastră. Se poate juca online prin Tabletopia.

Vezi material


Ghid Verde Go

Organizație: Viitor Plus

Ghid Verde Go (clasele 0-2) Ghidul a fost creat sub forma unei povești, cu eroi copii, familiile și prietenii lor. Alături de ei, veți pleca într-o aventură a cunoașterii fenomenelor naturale, a fenomenelor antropice și a activităților prin care avem grijă de Mama Natură.

Vezi materialEFdeN Sustainable City

Organizație: Asociatia Solar Decatlon Bucuresti - EFdeN

EFdeN Sustainable City reunește sub aceeași umbrelă prototipurile de case solare EFdeN si a fost înființat din dorința de a transforma orașele în care trăiam si de a le experimenta, pentru a le pregăti pentru generațiile următoare. Învățăm împreună să aplicăm sustenabilitatea în viețile noastre.

Vezi material


Materiale video Semințe de Științe

Organizație: Asociația Mioritics - Centrul de Educație pentru Dezvoltare Durabilă SCHUBZ Râșnov

Materiale video Semințe de Științe - ghid pas cu pas pentru experimente despre lumea plantelor - gimnaziu. Manualul Animale Oameni Habitate - planuri de lecții interdisciplinare despre specii de carnivore Comoara din Munții Făgăraș - planuri de activități în aer liber pentru orice zonă

Vezi materialMicroplasticul din apele României

Organizație: Asociația Act for Tomorrow

Ghidul GREEN_LIB pentru activități ECO-TECH a fost realizat în cadrul proiectului ECO- BiblioTECH, prin Științescu Vâlcea 1.0, proiect implementat în 2022 de către bibliotecarii din localităţile Bălcești, Valea Mare, Frâncești, sub îndrumarea Bibliotecii Pietrari, în calitate de mentor.

Vezi material


Cum să plantezi un copac

Organizație: Asociația Act for Tomorrow

Video explicativ - Cum să plantezi un copac - tehnica plantării în 3 pași simpli

Vezi materialStop deșeurilor din Ape!

Organizație: Asociația Act for Tomorrow

Elevii sunt îndemnați să spună “Stop deșeurilor din Ape!”, fiind ajutați de imagini cu puteric impact vizual, care pun în oglindă cele mai importante specii de animale acvatice sau protejate din Marea Neagră , Dunăre și și Dobrogea, cu cele mai întâlnite deșeuri din ape.

Vezi material


Schimbări climatice și gestionarea deșeurilor

Organizație: Asociația Act for Tomorrow

Prezentare introducere educație ecologică - schimbări climatice și gestionarea deșeurilor.

Vezi materialCum sa colectam separat deseurile

Organizație: Ave Bihor si Fundatia Comunitara Oradea

Vezi material


Apa - o călătorie fără sfârșit

Organizație: Asociația Parcul Natural Văcărești

Aplicația mobilă care te ghidează prin Parcul Natural Văcărești materiale informative: Apa - o călătorie fără sfârșit, Călătorie în stup, Pe urmele viețuitoarelor din Parcul Natural Văcărești - ghid ilustrat

Vezi materialActivități de ecologizare

Organizație: Viitor Plus

Activități de ecologizare - Acest material prezintă o activitate de ecologizare a spațiului verde, igienizarea mediului având efecte imediate asupra mediului, învățându-i pe elevi să aibă un comportament responsabil față de natură.

Vezi material


Scurta informare privind colectarea selectiva a deseurilor

Organizație: Ave Bihor și Fundația Comunitară Oradea

Vezi materialGhid educațional - Introducere în RRR și Harta Reciclării

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional - Introducere în RRR și Harta Reciclării (clasele 0-4) - Acest ghid le prezintă elevilor conceptul de RRR: "Redu, Reutilizează, Reciclează", pentru a realiza acțiuni care reduc amprenta de carbon. De asemenea, îi învață într-un mod distractiv colectarea separată a deșeurilor.

Vezi material


Ghid educațional Schimbările climatice (clasele 9-12)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Schimbările climatice (clasele 9-12) - Acest ghid reprezintă o introducere în tematica schimbărilor climatice, cauzele și efectele acestora cu scopul de a-i face pe liceeni responsabili de acțiunile lor față de mediu.

Vezi materialGhid educațional Schimbările climatice (clasele 0-4)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Schimbările climatice (clasele 0-4) - Acest ghid reprezintă o introducere în tematica schimbărilor climatice, cauzele și efectele acestora cu scopul de a-i face pe elevi responsabili de acțiunile lor față de mediu.

Vezi material


Ghid educațional Schimbările climatice (clasele 5-8)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Schimbările climatice (clasele 5-8) - Acest ghid reprezintă o introducere în tematica schimbărilor climatice, cauzele și efectele acestora cu scopul de a-i face pe elevi responsabili de acțiunile lor față de mediu.

Vezi materialCampanie de conştientizare asupra efectelor Schimbărilor Climatice

Organizație: Viitor Plus

Campanie de conştientizare asupra efectelor Schimbărilor Climatice - Acest material conține activități de conștientizare care pot fi realizate în Săptămâna Verde precum campanii pe social media, cât și acțiuni în comunitate.

Vezi material


Ghid practic Grădini multifuncționale

Organizație: Viitor Plus

Ghid practic Grădini multifuncționale - O grădină multifuncțională poate lua multe forme: un teren viran, luat în grijă de către o echipă de tineri, se transformă într-un spațiu verde public (sau semi-public), cu multiple utilizări, alese în funcție de ideile și nevoie lor și ale comunității.

Vezi materialActivități de plantare

Organizație: Viitor Plus

Activități de plantare - Acest material conține planul de activitate pentru plantarea în ghiveci, pentru plantări de puieți și o activitate pentru a înfrumuseța o mică grădină construită. Astfel, elevii învață rolul pădurilor și importanța protejării acestora.

Vezi material


Activitate practică - Târg de Economie Circulară

Organizație: Viitor Plus

Activitate practică - Târg de Economie Circulară - Acest material conține o activitate practică de RRR (redu, reutilizează si reciclează): un târg de economie circulară cu scopul de a da o nouă viață obiectelor în stare bună, dar nefolosite, astfel elevii învață să reutilizeze produse existente.

Vezi materialLecția despre Reducere și Reutilizare (clasele 9-12)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Lecția despre Reducere și Reutilizare (clasele 9-12) - Acest ghid îi învață pe liceeni să prevină producerea deșeurilor prin conștientizarea cantității de produse achiziționate care sunt construite din materiale poluante și refolosirea resurselor existente.

Vezi material


Kit-ul digital ASAP pentru Săptâmâna verde

Organizație: ASAP

Kit-ul digital ASAP pentru Săptâmâna verde conține informații teoretice despre colectarea separată și reciclare, dar și idei de activități pe care profesorii le pot desfășura la clasă cu elevii. Kit-ul include un ghid de reciclare, o planșă cu jocuri și activități și instrucțiuni pentru profesori.

Vezi materialLecția despre Reducere și Reutilizare (clasele 0-4)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Lecția despre Reducere și Reutilizare (clasele 0-4) - Acest ghid îi învață pe elevi să prevină producerea deșeurilor prin conștientizarea cantității de produse achiziționate care sunt construite din materiale poluante și refolosirea resurselor existente.

Vezi material


Ghid Verde Importanța Pădurilor (clasele 9-12)

Organizație: Viitor Plus

Ghid Verde Importanța Pădurilor (clasele 9-12) - Ghidul conține ateliere și activități practice cu scopul de a-i ajuta pe liceeni să conștientizeze importanța pădurilor și a spațiilor verzi pentru sănătatea planetei noastre.

Vezi materialGhid Verde Importanța Pădurilor (clasele 5-8)

Organizație: Viitor Plus

Ghid Verde Importanța Pădurilor (clasele 5-8) - Ghidul conține ateliere și activități practice cu scopul de a-i ajuta pe elevi să conștientizeze importanța pădurilor și a spațiilor verzi pentru sănătatea planetei noastre

Vezi material


Ghid Verde Importanța Pădurilor (clasele 0-4)

Organizație: Viitor Plus

Ghid Verde Importanța Pădurilor (clasele 0-4) - Ghidul conține lecții sub forma unei povești distractive, ateliere și activități practice cu scopul de a-i face pe elevi să conștientizeze importanța pădurilor și a spațiilor verzi pentru sănătatea planetei noastre.

Vezi materialGhid educațional Verde Go (clasele 3-4)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Verde Go (clasele 3-4) - Ghidul a fost creat sub forma unei povești, cu eroi-copii, familiile și prietenii lor. Alături de ei, veți pleca într-o aventură a cunoașterii fenomenelor naturale, a fenomenelor antropice și a activităților prin care avem grijă de Mama Natură.

Vezi material


Creșterea siguranței în trafic

Organizație: Fundația Comunitară Mureș

Scopul programei constă în creșterea siguranței în trafic a copiilor prin predarea unor cunoștințe uzuale de circulație rutieră pe bicicletă și pietonală, atât teoretice cât și practice. Materialele pentru profesori și elevi (caiet de lucru) sunt accesibile în limba română și maghiară.

Vezi materialPlatformă online Safe4Cycle

Organizație: Fundația Comunitară Mureș

Scopul programei constă în creșterea siguranței în trafic a copiilor prin predarea unor cunoștințe uzuale de circulație rutieră pe bicicletă și pietonală, atât teoretice cât și practice. Materialele pentru profesori și elevi (caiet de lucru) sunt accesibile în limba română și maghiară.

Vezi material


Filme educaționale

Organizație: Fundația Comunitară Mureș

Scopul programei constă în creșterea siguranței în trafic a copiilor prin predarea unor cunoștințe uzuale de circulație rutieră pe bicicletă și pietonală, atât teoretice cât și practice. Materialele pentru profesori și elevi (caiet de lucru) sunt accesibile în limba română și maghiară.

Vezi materialLecția despre Reducere și Reutilizare (clasele 5-8)

Organizație: Viitor Plus

Ghid educațional Lecția despre Reducere și Reutilizare (clasele 5-8) - Acest ghid îi învață pe elevi să prevină producerea deșeurilor prin conștientizarea cantității de produse achiziționate care sunt construite din materiale poluante și refolosirea resurselor existente.

Vezi material


Acest site folosește cookie-uri

Pentru a-ți oferi o experiență bună de navigare, utilizăm fișiere de tip cookie. Dacă nu ești de acord cu utilizarea cookie-urilor, poți să îți retragi consimțământul pentru utilizarea cookie-urilor prin modificarea setărilor din browser-ul tău.

Mai multe informații